Teelt en afzet

Segmenten en de aardappelketen

 

Door de verschillende gebruiksmogelijkheden van aardappelen is de markt te verdelen in verschillende segmenten. Aardappelrassen met bepaalde eigenschappen die ze geschikt maakt voor bijvoorbeeld de verwerking tot frites, chips, zetmeel of voorgeschilde producten. Of rassen die als verse tafelaardappelen verkocht worden, waarbinnen de bijzondere rassen (specialiteiten) of kleine aardappelen (baby aardappelen) een apart segment vormen.

 

Bij Plantera focussen we ons voornamelijk op de segmenten vers export, vers retail, geschild en specialiteiten. Maar evengoed hebben we een kleiner aandeel rassen die ook voor andere segmenten geschikt zijn. Bekijk hier ons rassenoverzicht

 

Teler

 

Als teler van poot- of consumptieaardappelen stelt u hoge eisen aan het uitgangsmateriaal. Tenslotte is een goed begin het halve werk. Goed pootgoed kan alleen geproduceerd worden door ervaren en kwaliteitsbewuste telers. Eén fout in het productieproces kan de kwaliteit van het pootgoed enorm aantasten. Daarom werken wij nauw samen met onze telers om dit productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Samen leren wij onze rassen steeds beter kennen. Het delen van die kennis en ervaring vinden wij erg belangrijk zodat de rassen onder de juiste omstandigheden en op de juiste manier geteeld worden. Kwaliteit gaat bij Plantera boven kwantiteit.

 

Afnemer

 

Onze afnemers zijn zowel telers van consumptieaardappelen, als verpakkers en handelaren. Door te luisteren naar onze klanten en de kennis van uw markt, kunnen we samen bepalen welke rassen het beste bij u passen. Ieder ras heeft specifieke eigenschappen. Wij leveren graag een compleet scala aan aardappelen. Daarbij zorgen we dat we de partijen goed kennen door beproeving, delen we onze teeltkennis en gaan voor optimale kwaliteit pootgoed. Goede logistieke service is wat u ook van ons mag verwachten.

 

Consument

 

Waar zouden we zijn zonder een tevreden consument! Zeker in het vers segment zijn eigenschappen als smaak, kleur en shelf life belangrijke zaken waar we in de veredeling al op sturen. Er is markt voor mooie licht- of donkergele aardappelen én voor bijzondere rassen met bijvoorbeeld twee kleuren of een specifieke smaakeigenschap. Verras de consument met de veelzijdigheid van aardappelen! 

Chat met ons
Plantera BV
Stuur ons hier een WhatsApp bericht
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
14:57