Tijdlijn

Op naar de toekomst

Plantera richt zich op het zelf verder ontwikkelen van nieuwe sterke rassen. Hiervoor wordt het kweekbedrijf in Wieringerwerf verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Het doel is niet om zoveel mogelijk rassen te hebben, maar juist een aantal écht goede rassen per marktsegment met eigenschappen die passen bij de teler én bij de afnemer.

Voor het vermeerderen van pootgoed in het buitenland werken we veel samen met partners waar wij al een lange en goede relatie mee hebben. Hierbij worden de rassen veelal onder licentie geteeld, gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid.

2019 - Groei

Het team van Plantera is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot zes personen. Naast oprichters Gerard Bovée en Jeroen van Soesbergen werken er nu twee extra medewerkers op het kweekbedrijf in de ontwikkeling van nieuwe rassen en zijn er twee mensen op kantoor en onderweg voor logistiek, planning, administratie en marketing. Daarnaast werken we op internationaal vlak samen met vertegenwoordigers in diverse landen in de wereld.

2018 - Bouw van de kas

Bij het kweekbedrijf op de locatie in Wieringerwerf wordt een nieuwe kas gebouwd. Hier werken we aan nieuwe rassen door te kruisen, te zaaien, klonen op te trekken en te beoordelen.

2017 - Meer segmenten

Daar waar Plantera zich in het begin vooral richtte op tafelaardappelen, wordt het pakket van rassen steeds verder uitgebreid. Er zijn inmiddels ook rassen uit eigen veredeling beschikbaar die geschikt zijn voor verwerking tot chips, frites of voor de schillerij. Daarnaast voegt Plantera bijzondere rassen toe binnen het tafelaardappel segment. Deze 'specialties' hebben een specifieke kleur, vorm of smaak.

2016 - Plantera Seed BV

Plantera Seed BV wordt opgericht voor de activiteiten van het veredelen en beheren van onze eigen monopolierassen. Het veredelen, beproeven en het opbouwen van deze eigen rassen, gebeurt hoofdzakelijk op ons kweek- en vermeerderingsbedrijf te Wieringerwerf.

2014 - Oprichting Plantera

Gerard Bovée en Jeroen van Soesbergen starten samen het aardappelveredelings- en handelsbedrijf Plantera. Beiden hebben jarenlange ervaring in de aardappelsector, zowel op het gebied van veredeling als op het gebied van productie, logistiek en verkoop. Zij zien beiden goede kansen in met name het tafelaardappel segment en starten met de licentierassen van KWS Potato B.V..

Chat met ons
Plantera BV
Stuur ons hier een WhatsApp bericht
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
00:42