Biobeurs 2023

Biobeurs 2023

 

Op 18 en 19 januari 2023 heeft de Biobeurs plaatsgevonden in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ook Plantera was hierbij aanwezig met een stand.  

 

De Biobeurs stond dit keer uiteraard weer in het teken van verruiming van biologische producten, in een wereld waarin de gevraagde prijzen (nog) niet door een groot publiek betaald kunnen worden. Iets waar de komende jaren extra aandacht aan besteed moet worden om biologisch voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken.

 

De doelstelling is om in 2030 15% van de landbouw biologisch te krijgen. Een doelstelling die geformuleerd is door de overheid en waarin wij ook zien dat zij de biologische landbouw nog niet eerder zoveel prioriteit hebben gegeven. Iets wat wij natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen en waar wij als Plantera helemaal klaar voor zijn.

 

Plantera is ondertussen nog steeds volop in ontwikkeling en inmiddels heeft 80% van ons kweekmateriaal jonger dan 4de-jaars enige vorm van Phytophthora resistentie. Plantera heeft als doelstelling dat te combineren met Virus-resistentie, productie en natuurlijk smaak.

 

Op de Biobeurs konden wij naast onze VITABELLA ook onze nieuwe Phytophthora resistente rassen OSCAR (BIM 13-678-01) en VITANOIRE (BIM 120499-04) presenteren.

De beurs is goed bezocht en bezoekers aan de Planterastand konden ongeveer 5kg aan pootgoed van Vitabella meenemen.

Chat met ons
Plantera BV
Stuur ons hier een WhatsApp bericht
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
00:13